Woensdag 25 mei 2022

In het noorden waren eerder vandaag enkele buien met onweer actief. Inmiddels heeft frontale bewolking en (mot)regen bezit genomen van ons land. Bovendien staat er veel wind.

In vooral het noorden en noordoosten van het land waren aan het einde van de ochtend en vanmiddag enkele buien actief. Met name in Friesland werd ook onweer gerapporteerd. De buien werden veroorzaakt door een trog. In de rest van het land scheen de zon, afgewisseld door (stapel)wolken.
Op de nadering van de frontale aanhang van een IJslanddepressie nam de gelaagde (frontale) bewolking in de loop van de middag toe en inmiddels (18:45 uur) valt er vooral in het noordwesten en noorden enige lichte (mot)regen. Verder nam de zuidwester flink in kracht toe. In de kustprovincies stond in de loop van de middag een vrij krachtige tot krachtige, aan de kust zelfs een harde wind met rukwinden tot 73 km/uur in Hoek van Holland. De maximumtemperaturen liepen uiteen tussen 16 en 20 graden met als uitersten Vlieland op 15,8 en Volkel en Arcen op 20,0º.


Hemelvaartsdag iets hogere temperaturen en overdag op de meeste plaatsen droog

De komende nacht gaat het ook in de rest van het land enige tijd regenen. In het noordwesten klaart het later op. De minimumtemperatuur bedraagt een graad of 12. De westen- tot zuidwestenwind wordt zwak tot matig, aan de kust matig tot vrij krachtig.
Op Hemelvaartsdag valt er in de ochtend nog enige regen in het zuidoosten. Elders opklaringen, maar ook vorming van stapelwolken: vooral landinwaarts. Zeer lokaal kan er een buitje vallen. Later op de middag en in de avond wordt de bewolking dikker en gaat het in het noorden en later ook in het midden nu en dan regenen. De maxima komen uit op 17 graden in het noorden en 20-21 graden in het zuiden. De wind waait uit het westen en is meest matig, aan de kust en op het IJsselmeer later vrij krachtig tot krachtig.

 


Update geplaatst om 18:55 uur!

 

Weerman Jan Visser, Purmerend, woensdag 25 mei 2022, 18:55 uur

Heeft u mooie weer- of natuurfoto’s? Dan ontvang ik die graag van u via info@janvissersweer.nl 

Op de foto:

Ernst van Grinsven maakte in Ruinen een foto van de ringelrups.