Weerpraatje 30 oktober  

Winderig en soms druilerig, maar wel zacht weer vandaag
 

Op de meeste plaatsen blijft het vandaag geheel bewolkt (vrij veel lage bewolking) en plaatselijk valt er van tijd tot tijd enige lichte (mot)regen. De neerslagkansen zijn het grootst in het noordelijk deel van het land.
De middagtemperaturen komen uit op circa 15 graden, lokaal is 16 graden mogelijk. Tamelijk zacht weer dus! De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot soms hard aan de kust en op het IJsselmeer.


Zaterdag overdag overwegend droog en in de middag enkele opklaringen

De nacht naar zaterdag verloopt eveneens bewolkt en vooral in het noorden valt nu en dan wat lichte regen of motregen. Het wordt niet kouder dan een graad of 12 en er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer een vrij krachtige zuidwestenwind.
Zaterdag nemen de regenkansen snel af en in de middag komen er van het zuiden enkele opklaringen. Tegen en tijdens wordt de bewolking in het westen dikker en gaat het opnieuw regenen. Later breidt de regen zich verder uit, maar naar het einde van de avond toe wordt het in het zuidwesten droog. De maxima komen uit op 15-16 graden. De wind krimpt van zuidwest naar zuid en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de loop van de avond ruimt de wind in het zuidwesten naar westelijke richtingen.

Update volgt rond 18 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, 30 oktober 2020, 10:45 uur

Weer en natuurfoto’s kunt u mailen naar info@janvissersweer.nl

Op de foto:  mooie herfstkleuren op een grijze dag (bron: Ton Wesselius, Nieuwe Wetering).

Het pracht en praal van de herfst