Donderdag 28 september 2023

De laatste dagen van september zijn aangebroken en we ervaren een vrij warm en wisselend weertype. Vandaag neemt de bewolking toe, morgen valt er wat regen, en zaterdag daarentegen wordt weer een droge dag met zonnige perioden.

Vanavond en vannacht zijn er wolkenvelden, met tussendoor vooral in het zuidoosten ook opklaringen. In de loop van de nacht wordt de bewolking in het noordwesten dikker, en daar gaat het later af en toe regenen. De nacht verloopt zacht, met een temperatuur die niet veel lager zal zijn dan ongeveer 14 graden, terwijl het normaal gesproken rond de 10 graden is. De wind waait zwak tot matig, en aan zee matig tot vrij krachtig, en komt uit het zuiden.

Morgen is het bewolkt, en gedurende de dag trekt een zone met af en toe regen van noordwest naar zuidoost over het land. Voordat de regen het zuidoosten bereikt, blijft het daar nog droog. In de tweede helft van de middag breekt in het noordwesten de zon door, en wordt het weer droog. Het blijft vrij warm, met een middagtemperatuur van 17 graden in het noordwesten, 20 graden in het midden van het land, en 22 graden in Limburg. Er staat een matige wind uit het zuidwesten. Nadat de regenzone is gepasseerd, draait de wind van zuidwest naar noordwest.

Wat betreft het weer voor de komende dagen, blijft het zaterdag droog met zonnige perioden. Op zondag zien we een tweedeling, met in het noorden overwegend bewolkt weer en af en toe regen, terwijl het zuiden geniet van mooi weer met flinke zonnige perioden. Op zaterdag wordt het ongeveer 20 graden, en op zondag varieert de temperatuur van 18 graden in het noorden tot 23 graden in het zuidoosten. Begin volgende week zien we een licht wisselvallig weerbeeld, met geregeld zon en soms wat regen of een bui. Op dinsdag staat er een stevige westenwind.

Weerman Ed Aldus, Barendrecht, donderdag 28 september 2023, 11:00 uur

Dagelijks spreek ik ook een weerbericht in op de weerlijn. Het nummer van de weerlijn is 0900-1234502.