Zondag 2 oktober 2022

Vanmiddag in het midden en noorden perioden met zon

Voornamelijk in het noordoosten vallen vanochtend nog enkele buien. Elders schijnt op veel plaatsen de zon, maar er zijn (met name in het zuiden) ook wolkenvelden en in het ‘uiterste zuiden’ valt plaatselijk wat (mot)regen. Vanmiddag zijn er in het midden en noorden perioden met zon. In het zuiden blijft het meest bewolkt, maar de kans op regen is klein. Er is nog wel een buienkans in het oosten van het land. De temperatuur loopt op naar rond 17 graden en de westen- tot noordwestenwind is matig, aan de kust vrij krachtig.


Maandag droog en rustig weer met geregeld zon en maxima omstreeks 18 graden

Vanavond en de komende nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. De neerslagkansen zijn klein. Verder kan er plaatselijk, in met name het zuiden, mist ontstaan. De temperatuur zakt naar 9 graden en er staat weinig wind.
Maandag blijft het droog en rustig weer. Er staat niet meer dan een zwakke tot matige zuidwestenwind. Verder zijn er perioden met zon, in de middag verschijnen er wat meer (stapel)wolken. De temperatuur loopt op naar circa 18 graden.

Update volgt rond 20:30 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, zondag 2 oktober 2022, 11:30 uur


Weer en natuurfoto’s kunt u mailen naar info@janvissersweer.nl

Dagelijks spreek ik ook een weerbericht in op de weerlijn van Klaas Karssen. Het nummer van de weerlijn is 0900-1234502.

FOTO:

Sjef Kenniphaas, Egmond aan Zee maakte een foto van rups van de veelvraatvlinder.