Weerpraatje dinsdag 26 januari 2021  

 
 
Geregeld zon vanmiddag, maar ook nog een enkele bui
 

Vanmiddag valt er plaatselijk nog een bui. Er zijn echter, naast (sluier)wolken, ook perioden met zon: met name in het noordoosten. Later op de middag neemt de bewolking van het westen uit toe en vanavond gaat het in het westen regenen. De middagtemperaturen komen uit op waarden tussen 5 en 7 graden en de naar zuid tot zuidwest krimpende wind is matig, aan de kust toenemend tot vrij krachtig of krachtig.


Vooral de komende nacht regen en sneeuw

In de nacht naar woensdag breidt de regen zich verder over Nederland uit. Landinwaarts gaat de regen over in sneeuw of (natte) sneeuw. In het noordoosten kan een sneeuwdekje van enkele centimeters dikte ontstaan. De minima schommelen rond het vriespunt en er waait een matige, aan de kust en op het IJsselmeer een vrij krachtige tot krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten.
Morgen trekt de neerslagzone naar het oosten weg. Het blijft wel overwegend bewolkt en een enkele bui valt niet uit te sluiten. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 3 graden in de provincie Groningen tot 8 graden in Zeeland. De wind ruimt later op de dag naar het noordwesten en is matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust en op het IJsselmeer.

 

 

Update volgt rond 18 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, 26 januari 2021, 12:10 uur

Weer en natuurfoto’s kunt u mailen naar info@janvissersweer.nl

Op de foto: Marianne Hulsbergen maakte gisteren deze fraaie winterse foto op de Duurswoudsterheide bij Wijnjewoude.