Donderdag 23 september 2021

MORGEN DROOG, WARM WEEKEND IN AANTOCHT

Zwakke fronten trekken vandaag en morgen over onze omgeving. Alleen in het uiterste noorden en noordoosten kan uit de bijbehorende bewolking wat lichte regen vallen. Het gaat om geringe hoeveelheden. In het weekend wordt het nazomers warm met op zondagmiddag kans op een bui.


Vanavond en vannacht trekken wolkenvelden behorend bij een zwak front over ons land. Het blijft daarbij vrijwel overal droog en de temperatuur daalt naar een graad of 13. De wind gaat uit het westen tot zuidwesten waaien en neemt af tot zwak of matig en in het Waddengebied staat een (vrij) krachtige wind, windkracht 5 of 6.


Morgen begint de dag met wolkenvelden en blijft het droog. In de loop van de dag zijn er vooral in het westen en noorden zonnige perioden, terwijl het zuidoosten nog te maken heeft met meer bewolking. De temperatuur bevindt zich op een aangenaam niveau en varieert van 18 graden in het noorden, 20 graden in het midden van het land en 22 graden in Zeeuws-Vlaanderen. Er staat een matige en langs de kust (vrij) krachtige zuidwestenwind.


In het weekend zijn er zonnige perioden en daarbij verloopt de zaterdag droog. Zondagmiddag bestaat er kans op een regenbui. De temperatuur loopt op naar nazomerse waarden en varieert tussen 20 en lokaal zelfs 25 graden. De hoogste temperaturen verwachten we in het zuiden en oosten van het land. Op maandag is het wisselend bewolkt en valt er een enkele regenbui. In de middag wordt het dan nog 17 tot 21.


Weerman Ed Aldus,  donderdag 23 september 2021


Weer en natuurfoto’s kunt u mailen naar info@edaldus.nl