Donderdag 24 juni 2021

Wolkenvelden, maar regionaal ook zon. Later op de dag klaart het wat meer op.

Het is in veel regio’s bewolkt vandaag: met name in het zuiden. Regionaal schijnt echter ook de zon en naarmate de dag vordert lost de bewolking in meer streken geleidelijk op. Verder blijft het nagenoeg overal droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 17 graden op de Wadden tot 21 graden in het oosten. De wind is zwak tot matig uit het noorden. Tegen en tijdens de avond krimpt de wind naar het noordwesten.


Vrijdag in het oosten eerst nog zon. Elders meer bewolking en later op de dag enige regen. 

De komende nacht zijn er brede opklaringen, maar ook nog enkele wolkenvelden. In het noordoosten kunnen enkele mistbanken ontstaan. De minima lopen uiteen van slechts 5 graden in het noorden en noordoosten tot 11 graden in het zuiden van Limburg. De wind wordt zwak en veranderlijk.
Vrijdag schijnt in het oosten de zon nog enige tijd. Elders breiden wolkenvelden zich vanuit het westen over het land uit. In de middag en avond neemt ook de kans op enige lichte regen of een bui toe. De maximumtemperaturen komen aan de kust en in het Waddengebied uit op 19, in het zuidoosten 23 graden. De wind gaat uit het zuidwesten waaien en is zwak tot matig.

Update volgt vanavond!

Weerman Jan Visser, donderdag 24 juni 2021, 10 uur

Weer en natuurfoto’s kunt u mailen naar info@janvissersweer.nl

FOTO

In Friesland maakte Wytske Heida deze foto van parende waterjuffers.