Weerpraatje zondag 11 april 2021  

Opklaringen in het westen breiden zich geleidelijk uit

In het binnenland is het nog bewolkt en plaatselijk valt er wat (mot)regen en in de hogere delen van Limburg natte sneeuw. In het westen van het land laat de zon zich in de transparante arctische lucht nu en dan zien. Vanmiddag gebeurt dat ook elders in den lande en op een enkele bui na blijft het droog. De temperatuur loopt op naar 6 tot 7 graden. De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer eerst nog vrij krachtig tot krachtig.


Maandag buien met soms een winters karakter

De komende nacht zijn er opklaringen en kan er lokaal mist ontstaan. Later in de nacht neemt de bewolking toe en bereiken vanaf de Noordzee winters getinte buien het westen van het land. Ook is onweer mogelijk. De minima schommelen rond het vriespunt, aan zee wordt het niet kouder dan een graad of 4. De wind krimpt naar het westen en neemt af tot zwak of matig.
Maandag schijnt de zon nu en dan, maar er vallen ook buien die zich landinwaarts gaan uitbreiden. Sommige buien gaan vergezeld van hagel of natte sneeuw. Hier en daar kan het ook tot onweer komen. De onstabiliteit van de atmosfeer heeft alles te maken met een zeer koude atmosferische bovenkamer.
De maximumtemperatuur komt uit op zo’n 8 graden, maar in buien koelt het soms af tot 2 of 3 graden. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer nu en dan vrij krachtig.

Update volgt rond 20 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, 11 april 2021, 11:20 uur

Weer en natuurfoto’s kunt u mailen naar info@janvissersweer.nl

Foto:  Jong leven in de aprilse kou (bron: Ton Wesselius, Roelofarendsveen)

Lammetje (bron: Ton Wesselius, Roelofarendsveen).