Zondag 23 januari 2022

Opnieuw op de meeste plaatsen een geheel bewolkte dag

In Roodeschool brak vanochtend het zonnetje even door. Op de meeste plaatsen is het echter een geheel bewolkte grijze dag geweest met lokaal eerst nog wat motregen en vanochtend vooral in Gelderland mist. De maxima kwamen uit op waarden tussen 6 en 8 graden met als ‘uitersten’ 5,7º bij Maastricht en 8,0º in Vlissingen. De barometer stond op circa 1035 hPa.


In met name het midden en zuiden kans op (dichte) mist en lichte vorst in de nacht en ochtend

Vanavond en de komende nacht blijft het in het noorden en noordwesten bewolkt. In het zuidoostelijk deel van het land klaart het waarschijnlijk op, maar daar kan dan wel dichte (verkeersbelemmerende) mist ontstaan. De minima lopen uiteen van enkele graden onder nul in opklaringsgebieden tot een paar graden boven nul daar waar het bewolkt is. De wind is zuid tot zuidwest en zwak, aan de kust matig.
Maandagochtend is het bewolkt in het noorden en noordwesten: elders komt plaatselijk dichte (verkeershinderlijke) mist voor. Later op de dag lost de mist op. Echter: in sommige streken kan de mist hardnekkig zijn. In het zuiden van het land laat de zon zich waarschijnlijk wat meer zien. Daar kan de temperatuur oplopen naar 8 graden: in gebieden met mist wordt het niet warmer dan 4 graden. De wind is zwak tot matig en komt in het zuiden uit het zuidoosten, in het noorden uit het zuidwesten.

 

Update geplaatst om 18:07 uur!

Weerman Jan Visser,  Purmerend, zondag 23 januari 2022, 18:07 uur


Weer en natuurfoto’s kunt u mailen naar info@janvissersweer.nl

Op de foto: Eekhoorn aan de dis in de tuin van Elly van Niekerk in Luttenberg. Elly bericht:  “Het maakt een eekhoorn in paringstijd niks uit, wat het weer is, grijs, koud, regen, sneeuw, wind. Alles goed als er maar genoeg gegeten kan worden, want deze wintertijd met broedzorg kost de beestjes erg veel energie. Er zijn er nu wel 5 in onze tuin bij de twee eekhoornkasten, vol eekhoornvoer. Ze maken er gretig gebruik van, nu er in het najaar geen eikeloogst is geweest!”