Vrijdag 7 oktober 2022

In het binnenland blijft het vandaag overwegend zonnig weer. Vanavond in het noordwesten regen, in de nacht ook elders.

Vooral over het westen en noordwesten van het land trekken vanochtend wolkenvelden. Lokaal kan er ook een spatje regen vallen. Vanmiddag blijft het noordwesten overwegend ‘in de wolken’ met soms wat (mot)regen. In het binnenland schijnt de zon. De temperatuur loopt op naar 17 tot 18 graden. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard.
Vanavond neemt de bewolking van het westen uit toe en in de loop van de avond gaat het in het noordwesten regenen. In de nacht naar zaterdag regent het ook in de rest van het land. De regen hangt samen met de passage van een koufront. De temperatuur zakt naar circa 10 graden. De wind ruimt in de nacht naar het westen en neemt in het binnenland af naar matig, aan zee waait een vrij krachtige wind.


Zaterdagochtend vooral in het noorden kans op enkele buien

Zaterdag wisselen wolken en zon elkaar af. Verder vallen er ’s ochtends in het noordelijk deel van het land enkele buien, in de middag is dat voornamelijk in het oosten het geval. Later op de middag wordt het van het westen uit droog. De middagtemperatuur komt uit op zo’n 16 graden. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig, in het noordwestelijk en noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer aanvankelijk vrij krachtig.

Update volgt rond 18:30 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, vrijdag 7 oktober 2022, 10:55 uur


Weer en natuurfoto’s kunt u mailen naar info@janvissersweer.nl

Dagelijks spreek ik ook een weerbericht in op de weerlijn van Klaas Karssen. Het nummer van de weerlijn is 0900-1234502.

FOTO:

Waterhoos bij Benidorm gisteren (bron: Toni Mac).