Weerpraatje
Veel wolken en plaatselijk wat motregen, maar hier en daar ook een vleugje zon

De lokaal nog aanwezige mist lost vanochtend op. Voor de rest draait het vandaag om (lage) bewolking waaruit plaatselijk wat motregen valt. Hier en daar kan het wolkendek enige tijd dunner worden ofwel een vleugje zon. De maxima lopen uiteen van 3 graden in het oosten en zuidoosten tot 6 of 7 graden in het noordwesten. De wind is zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten.

De nacht naar zaterdag verloopt bewolkt en in het noordwesten en noorden valt soms wat lichte (mot)regen. Het zuiden maakt kans op enkele opklaringen. Wel kan daar nevel of mist ontstaan. De minima lopen uiteen van -3 graden in streken waar het langer opklaart tot 6 graden in het Waddengebied. De wind is zuid tot zuidwest en zwak, aan zee matig.
Zaterdag zijn er wolkenvelden, maar in het binnenland laat zo nu en dan ook de zon zich zien. Later op de dag komt er van het zuidwesten uit weer meer (lage) bewolking. Het blijft echter wel droog. De temperatuur komt uit op 5 tot 6 graden en er waait een zwakke tot matige zuidenwind.

Update volgt rond 18  uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, 24 januari 2020, 10:30 uur

Weer en natuurfoto’s kunt u mailen naar info@janvissersweer.nl

Op de foto: bloeiende winterakonieten (bron: Peter de Vries).

Twitter