Weerpraatje
 

In een deel van het land was het vanmiddag enige tijd zonnig. Vrijdag in het noorden nog bewolkt met eerst wat regen: elders zon en circa 9 graden.

De dag begon in het grootste deel van het land in het grijs ofwel lage bewolking en in het noorden aanvankelijk (aanvriezende) mist. Vanmiddag werd de ‘lage stratus’ in veel streken opgeruimd en waren er slechts sluierwolken. In het midden, oosten en zuidoosten kwam de zon er nog zo’n 3 uren aan te pas: in het noorden en noordoosten en in het zuidwesten bleef het echter overwegend grijs en in Roodeschool veroorzaakte een rommelige Duitse storing enige lichte (mot)regen. De maxima liepen uiteen van 2,7º in Woensdrecht tot 3,0º op Vlieland en 5,6º in Deelen en Hupsel.

Vanavond is het in het noorden nog zwaar bewolkt. Elders voornamelijk sluierbewolking. In de nacht neemt de frontale bewolking toe en in het zuidwesten en westen is wat lichte regen mogelijk. Het kwik zakt naar waarden tussen 0 en 3 graden en er waait een matige zuidoostenwind.
Vrijdag overdag is het noorden eerst nog bewolkt met kans op lichte regen. Elders een hoofdrol voor de zon, maxima tussen 7 en 10 graden en een matige zuidoostenwind.

 

Update geplaatst om 17:30 uur!                                                                                                                          

Weerman Jan Visser, Purmerend, 21 november, 17:30 uur    

Weer en natuurfoto’s kunt u mailen naar info@janvissersweer.nl

Op de foto: berijpt groen gisterochtend in Kudelstaart (bron: Peter de Vries).

 

Twitter