Weerpraatje
 

Zon en warmte, maar later vanmiddag in het westen regen

Tot in de middag schijnt de zon volop. Daarna neemt in het westen de bewolking toe en tegen de avond kan er enige regen vallen. Vanavond trekt de zone met bewolking en regen verder het land in, maar de activiteit neemt af. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 17 graden langs de westkust tot 23 graden in het oosten. De wind waait inmiddels uit zuidelijke richtingen, ruimt naar het zuidwesten en aan het eind van de middag en vanavond is de wind westelijk: het eerst aan zee.

In de nacht naar dinsdag klaart het vanuit het westen op. Wel vormt zich op veel plaatsen mist. De minima lopen uiteen van 4 graden in het westen en noordwesten tot 10 graden in het zuidoosten. De wind is zwak en waait aanvankelijk uit westelijke richtingen, later wordt de wind veranderlijk.
Dinsdagochtend lost de mist op: mogelijk korte tijd overgaand in lage bewolking. In het noordelijk en deels noordwestelijk kustgebied duurt het waarschijnlijk wat langer. Voor de rest veel zon en maxima tussen 10 graden op de Wadden en 20 graden in het zuidoosten. De wind gaat uit het oosten tot noordoosten waaien en is meest zwak van sterkte.

 

Update volgt rond 17:50 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, 6 april  2020, 10:45 uur

Weer en natuurfoto’s kunt u mailen naar info@janvissersweer.nl

Op de foto: zeer fraaie zonsopkomst vanochtend in Oude Wetering (bron: Ton Wesselius).

Twitter