Weerpraatje
 

Barometer daalt gestaag, maar vandaag was er nog weinig aan de hand. Donderdag in de middag en avond enige regen of buien.

Het verval van de luchtdruk zette vandaag door. Om 17:30 uur meldde het meetpunt Twenthe bij Enschede een barometerstand van iets minder dan 1002 hPa. Het zwaartepunt van het zich verder ontwikkelende (thermische) laagje bevond zich op dat moment net over de grens in Duitsland.

De lage luchtdruk leidde in ons land nog niet tot noemenswaardige neerslagactiviteiten. Vanochtend vroeg kwam het alleen in en rond Roodeschool (en later op Schiermonnikoog) tot een onweersbuitje; vanmiddag schampten buien het zuiden van Limburg. Voor de rest was het, na aanvankelijk lage bewolking in het zuidwesten, overwegend zonnig weer. Vanmiddag kreeg een deel van het land te maken met velden middelbare bewolking (altostratus). De maxima liepen uiteen van 18-19 graden in de kustgebieden (Wijk aan Zee 18,0º) tot 25-26 graden langs de oostgrens (Arcen 26,8º). De wind werd vanmiddag vrijwel overal noordwestelijk en matig van sterkte, in vooral het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer vrij krachtig.

In de nacht naar donderdag neemt de bewolking toe, maar het blijft nog wel vrijwel overal droog. De temperatuur zakt naar 12-13 graden en er waait een matige, aan zee (vrij) krachtige noordwestenwind.
Donderdag overdag neemt vooral in de middag en avond de kans op regen of buien toe. De maxima lopen uiteen tussen 14 graden op de Wadden tot 17 graden in het binnenland. De wind is noordwestelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

 

Update geplaatst om 18:06 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, 3 juni 2020, 18:06 uur

Weer en natuurfoto’s kunt u mailen naar info@janvissersweer.nl

Op de foto:   rietorchis in bloei bij Makkum (bron: Wytske Heida). 

Twitter