Vandaag Actueel Weer

Zaterdag 17 april 2021
De zon brandt volop, maar ook kans op wolken.

Een hogedrukgebied ligt boven Scandinavië en zorgt voor een noordoostelijke stroming. Daarmee wordt de komende dagen geleidelijk zachtere lucht aangevoerd. Morgen passeert een heel zwak front met meer bewolking en in het oosten een bui.


Vandaag begint de dag stralend zonnig. In de loop van de dag vormen zich opnieuw enkele stapelwolken waardoor de zon het in de middag regionaal lastiger krijgt. De meeste zon-uren zijn dan weggelegd voor het kustgebied. Aan het eind van de middag beginnen de stapelwolken op te lossen. Het wordt 10 graden langs de kust en 14 graden lokaal in het oosten van het land. Er staat een tot matig en aan zee vrij krachtig aantrekkende noordenwind.

Aan het begin van de avond lost de stapelbewolking verder op en wordt het helder. De nacht verloopt droog met brede opklaringen. Het koelt af naar 5 graden langs de kust en lokaal bij het vriespunt in het oosten van het land. Aan de grond gaat het regionaal opnieuw licht vriezen. Er waait een zwakke tot matige noordenwind.


Eerst wat milder, vanaf woensdag lagere temperaturen. Kans op buien.

Morgen zorgt een zwak front vanuit het oosten voor wolkenvelden en tussendoor laat de zon zich ook zien. In het oosten van het land valt in de middag een bui. Het wordt 12 graden langs de kust en 15 graden in het zuidoosten. De noordenwind waait matig.

De dagen erna is er geregeld zon en bestaat er kans op een bui. Dinsdag wordt voorlopig de zachtste dag met in de middag een temperatuur tussen 14 en 17 graden, alleen op de Wadden blijft de temperatuur dan wel achter. Vanaf woensdag gaat de temperatuur weer enkele graden omlaag.

Voor meer weer en updates lees verder op https://janvissersweer.nl/weerpraatje-actueel

Weerman Ed Aldus, zaterdag 17 april 2021, 08.30 uur

Weer en natuurfoto’s kunt u mailen naar info@janvissersweer.nl

Dagelijks spreek ik ook een weerbericht in op de weerlijn van Klaas Karssen. Het nummer van de weerlijn is 0900-1234502.

FOTO van de dag: 

De zwaluwen zijn er ook weer. Ton Wesselius maakte in Rijpwetering deze foto van de boerenzwaluw.