Woensdag 27 september 2023

De temperaturen blijven de komende tijd aan de hoge kant voor deze tijd van het jaar. Vanmiddag zou het in Zuid-Limburg zelfs nog even 25 graden kunnen worden. Op vrijdag passeert een frontensysteem en wordt het regenachtig.

Vanmiddag kunnen we genieten van fijn nazomerweer met flinke zonnige perioden. Het blijft overal droog, en de temperatuur is hoog voor deze tijd van het jaar. Het wordt maximaal 22 graden in het noorden tot lokaal 25 graden in Zuid-Limburg. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten.

Vanavond en vannacht is het tamelijk helder, en de sluierbewolking trekt naar het oosten weg. De temperatuur daalt naar ongeveer 14 graden. De wind, eerst uit zuid tot zuidoost, draait naar het zuidwesten en wordt matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig.

Morgen zijn er eerst perioden met zon, in de loop van de ochtend verschijnen vanuit het westen wolkenvelden, met af en toe nog zon tussendoor. Het blijft overal droog, en de maximumtemperatuur varieert van 19 graden in het noordwesten tot nog altijd een warme 22 graden in het uiterste oosten. De zuidwestenwind waait matig, en langs de kust vrij krachtig tot krachtig.

De komende dagen ziet vrijdag er het minst gunstig uit, want dan passeert een frontsysteem met regenachtig weer. In het weekend wisselen zon en bewolking elkaar af en blijft het overwegend droog. Alleen het noorden van het land heeft op zondag te maken met bewolkt weer en af en toe regen. De middagtemperatuur komt op zaterdag uit op zo’n 20 graden, en op zondag wordt het opnieuw warm, met maxima tussen 19 graden in het noorden en 24 graden in Limburg. Begin volgende week blijft het licht wisselvallig met geregeld zon en soms een regenbui. Op maandag wordt het gemiddeld 21 graden, maar op dinsdag daalt de temperatuur naar 19 graden. Zaterdag staat er nauwelijks wind, daarna neemt de wind in kracht toe.

Weerman Ed Aldus, woensdag 27 september 2023, 05:00 uur

Dagelijks spreek ik ook een weerbericht in op de Janvissersweerlijn. Het nummer van de weerlijn is 0900-1234502.

Weer en natuurfoto’s kunt u mailen naar info@janvissersweer.nl

Dagje uit in Nederland met DagjeWeg.NL