Vandaag

De komende dagen blijft het halen en brengen, al zien de eerste dagen er helemaal niet verkeerd uit. Vanaf zondag wordt het wisselvalliger en wordt weer aan de bloeiende natuur gedacht. 

Vanmiddag is er veel bewolking met in het zuidwesten ook wat zon en  blijft het op de meeste plaatsen droog. In het noordoosten valt eerst nog af en toe regen. Met een middagtemperatuur van 16 graden is het aan de koele kant. De noordwestenwind waait matig en aan zee (vrij) krachtig.

Vanavond en vannacht blijft de bewolking hardnekkig aanwezig en is het droog. In het zuidwesten zijn enkele opklaringen aanwezig. De temperatuur zakt naar een graad of 10 en de wind neemt af en wordt zwak tot matig en komt uit het westen- tot noordwesten.

Morgen mag op een weersverbetering worden gerekend! De dag begint in een groot deel van het land met veel bewolking en het is droog. In de loop van de ochtend komt de zon goed tevoorschijn met ’s middags in het binnenland vorming van enkele stapelwolken. Het blijft droog en de temperatuur varieert van 15 graden in het noorden tot 20 graden in het oosten en zuidoosten. Er staat een matige westenwind.

De dagen erna zien er niet verkeerd uit. De zon komt af en toe te voorschijn en het blijft vrijwel overal droog. Vanaf zondag wordt het wisselvallig. Donderdag wordt de warmste dag met temperaturen in het binnenland oplopend tot 22 graden. Daarna zakt de temperatuur naar 18 graden op zaterdag.

Weerman Ed Aldus, Barendrecht, 21 mei 2019, 12:00 uur

Weer en natuurfoto’s kunt u mailen naar info@edaldus.nl

Dagelijks spreek ik ook een weerbericht in op de weerlijn van Klaas Karssen. Het nummer van de weerlijn is 0900-1234502.

FOTO van de dag:

De Amsterdamse grachten onder een gesloten wolkendek.


Comments are closed.

Twitter