Vandaag

De komende dagen zorgt een noordwestelijke stroming voor aanvoer van koele lucht. In het weekend keert de zomer nog een keer terug!

Vanavond en vannacht wordt het ook in het zuiden droog en breiden de opklaringen zich naar het zuiden uit. Lokaal kunnen zich mistbanken vormen. In het binnenland koelt het af naar 7 graden. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. In het Waddengebied waait de wind vrij krachtig.

Morgen is het wisselend bewolkt en wordt het noordoosten in de ochtend nog getrakteerd op enkele buien. In de middag wordt het ongeveer 17 graden en staat er een matige en aan zee (vrij) krachtige noordwestenwind.

De dagen erna zorgt een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden voor een koele noordwestelijke stroming. In de middag wordt het 16 graden. De zon laat zich geregeld zien en het blijft droog. In het weekend verplaatst het hoog zich naar het oosten en wordt het zonnig en zomers warm. De temperatuur loopt fors op en zondag wordt het 22 tot 27 graden.

Updates inzake de weersverwachting voor vandaag en/of morgen treft u aan 

 

Weerman Ed Aldus, Barendrecht, maandag 16 september 2019, 17:00 uur

Weer en natuurfoto’s kunt u mailen naar info@edaldus.nl

Dagelijks spreek ik ook een weerbericht in op de weerlijn van Klaas Karssen. Het nummer van de weerlijn is 0900-1234502.

FOTO van de dag:


Deze foto van de smeltende Rhône gletsjer heft Peter Bliek zondagmiddag gemaakt. Het is momenteel uitzonderlijk warm in de Zwitserse Alpen. Om de smelt te vertragen is het einde van de gletsjertong met wit doek.

Comments are closed.

Twitter