Weerpraatje


Vrij zonnige middag in het westen, in het binnenland veel bewolking. Morgen iets hogere temperaturen met nu en dan zonneschijn, maar ook wolkenvelden.

Boven onze omgeving werd vandaag een uitloper van het Azorenhoog in de steigers gezet. De barometer liep op tot circa 1020 hPa.
Het weerbeeld kenmerkte zich door enige tijd zonneschijn in het westen en noorden (tot 17 uur zo’n 5 uren zon in Voorschoten); in de rest van het land bleef het vanwege een haperende verzwakte ‘frontale structuur’ boven het zuidoosten meest zwaar bewolkt. Tot (mot)regen kwam het echter niet of nauwelijks. In de nacht en vroege ochtend heeft het vooral in het noorden nog wel wat geregend. Zo viel er onder meer op Ameland 2 mm.
De maxima kwamen vrij gemakkelijk ruim boven 20 graden uit: De Bilt meldde met 22,8º de 57ste warme dag op rij. Verder kwam Hupsel op 24,7 en Cabauw 24,8º uit. De wind was zwak tot matig uit het westen tot noordwesten, in Limburg aanvankelijk zuidwestelijk.

Motregen in Egmond aan Zee vanochtend (bron: Sjef Kenniphaas).

Motregen in Egmond aan Zee vanochtend (bron: Sjef Kenniphaas).

In de nacht naar dinsdag ontstaan in streken waar het langer opklaart mistbanken. De minima lopen uiteen van 13 graden in het noordoosten tot 17 graden in het zuidwesten. De wind is zwak en veranderlijk.
Dinsdag komt de zon er nu en dan aan te pas. Er zijn echter ook vrij veel wolkenvelden en in de middag is er kans op een enkele bui. De maxima schommelen tussen 21 graden aan zee en 25 graden in het zuidoosten. De wind is zwak en veranderlijk.

Update geplaatst om 17:12 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, 20 augustus 2018, 17:12 uur

Vuurwerkfestival zaterdagavond op het strand van Scheveningen (bron: Pieter Bliek).

IMG_5374

Eerlijk en Heerlijk Banner
// ]]>

Twitter