Weerpraatje


Op de meeste plaatsen droog vanmiddag. Vanavond en de komende nacht in vooral het noorden en noordwesten buien met kans op onweer en windstoten.

Gisteravond en tijdens de afgelopen nacht heeft het op veel plaatsen enige tijd geregend en/of gemotregend. In Purmerend viel nog 5 mm. Vanochtend werd het op de meeste plaatsen droog.
Vanmiddag blijft het op een enkele bui na droog weer met geregeld zonneschijn. De maxima bereiken waarden tussen 19 en 22 graden. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Vanavond en de komende nacht komt het vooral in het noordwesten en noorden tot buien. Vooral vanavond kunnen de buien vergezeld gaan van onweer en windstoten tot rond 60 km/uur. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 12 graden in het binnenland tot 16 graden aan de kust. De wind is zuid tot zuidwest en zwak tot matig, aan de kust waait een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind.
Vrijdag schijnt de zon nu en dan, maar er kan ook een bui vallen. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 21 en er waait een matige, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind. Later op de middag of vrijdagavond komt er langs de kust een harde wind te staan.

Update geplaatst om 13:28 uur; nieuwe update rond 17 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, 27 juli 2017, 13:20 uur

foto’s kunt u mailen naar: info@janvissersweer.nl

Wytske Heida maakte een foto van parende waterjuffers.

Waterjuffers_260717

Eerlijk en Heerlijk Banner
// ]]>

Twitter