Weerpraatje


Vooral vanochtend in veel regio’s nog mist. Vanmiddag meest zonnig weer.

In het grootste deel van het land is het vanochtend een klein wereldje ofwel mist. Plaatselijk is aanvankelijk sprake van dichte mist. Alleen in het noordwestelijk kustgebied en in het zuidoosten zijn de condities gunstig.
Aan het einde van de ochtend lost de mist op en vanmiddag is het dan in veel streken zonnig. Of de mist en lage wolken overal zullen verdwijnen is onzeker. Het kwik stijgt naar maximaal 16 tot 18 graden. In gebieden met mist en lage wolken lagere waarden. Verder een zwakke tot matige zuidwestenwind.

In de nacht naar maandag kan er in het noordoosten opnieuw mist ontstaan. Elders neemt, van het zuidwesten uit de sluierbewolking toe. De minima lopen uiteen tussen 4 graden in het noordoosten en 8 in het zuidwesten. De wind krimpt naar het zuidoosten.

Morgenochtend gaat de mist in het noordoosten verdwijnen. Voor de rest draait het om dikker wordende frontale bewolking waaruit wat lichte regen kan vallen. Maandagavond is het weer overal droog. De temperatuur stijgt naar maximaal 17 tot 19 graden en er waait een matige, aan de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtige zuidoostenwind.

weerman Jan Visser, Purmerend, 4 oktober 2015,09:15 uur

Dichte mist in Roodeschool (bron: Jannes Wiersema).

Dichte mist in Roodeschool

Dichte mist in Roodeschool

Twitter