WeerpraatjePlaatselijk flinke buien met onweer en hagel.

Een trogvormig systeem, feitelijk een storing in koude lucht (CAD=Cold Air Development), veroorzaakte vanmiddag plaatselijk intensieve buiige neerslag. In het noorden en noordoosten kwam het in de loop van de ochtend al tot neerslag. In met name het oosten en noordoosten kwam het ook tot hagel en onweer (zie foto uit Haaksbergen). In totaal viel er op Schiphol 6 en op Eelde 8 mm.
De westnoordwestenwind trok langs de kust aan tot hard; Vlieland meldde enige tijd een stormachtige wind met schuivers tot 82 km/uur. De maxima liepen uiteen van 6,6º op de luchthaven van Maastricht tot 10,4º in Rotterdam. Tijdens de afgelopen nacht koelde Ell af naar 0,2º.

Hagel op een auto in Haaksbergen (bron:  Anja Trooster).

Hagel op een auto in Haaksbergen (bron: Anja Trooster).

In de nacht trekken vanaf de Noordzee opnieuw buien ons land binnen. In het noordoosten is er kans op hagel en onweer. De temperatuur zakt in het oosten naar lokaal 2 of 3 graden: in het kustgebied wordt het niet veel kouder dan 8 graden. De westen- tot noordwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig en bij de Wadden later hard.
Zondag is er geregeld zonneschijn, maar in vooral het noorden en oosten vallen nog enkele buien. De temperatuur loopt op naar rond 9 graden. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig en in het noordelijk kustgebied hard tot stormachtig met kans op windstoten tot 90 km/uur.

Update geplaatst om 18:11 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, 18 november 2017, 18:11 uur

Prachtige lenticularis bewolking boven Roussillon, Zuid-Frankrijk op 12 november (bron: La Chaine Météo).

Pyreneeen_121117

Eerlijk en Heerlijk Banner
// ]]>

Twitter