Weerpraatje

Aangename temperaturen vanmiddag. Vanavond kans op regen.

Na een zonnige ochtend neemt de gelaagde (frontale) bewolking vanmiddag verder toe. Hoewel de radar laat zien dat er voor de kust al neerslagactiviteiten gaande zijn, blijft het nog wel op de meeste plaatsen droog. Vanavond gaat er wel enige regen vallen. De temperatuur komt uit op waarden tussen 15 en 18 graden. Tot 12:30 uur kwam het Limburgse Arcen reeds op 17,7º uit. Aangenaam! De wind is matig en aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig uit het zuiden tot zuidwesten.

De komende nacht trekt een regenzone over Nederland. In het westen klaart het later in de nacht alweer breed op. De temperatuur zakt naar een graad of 6 en de afnemende wind ruimt naar het westen tot noordwesten.
Dinsdag overdag kan er in de middag in het oosten nog een enkele bui tot ontwikkeling komen. Voor de rest is het droog weer met zonneschijn, afgewisseld door stapelwolken. De temperatuur loopt op naar waarden tussen 11 en 14 graden. De wind is matig uit het westen tot noordwesten, in de avond krimpend naar het zuidwesten.

Update geplaatst om 12:54 uur; nieuwe update rond 18 uur!

weerman Jan Visser, Purmerend, 2 mei 2016, 12:54 uur

Recente hagelschade in Spanje (bron: ontvangen via Edwin Frens)

Hagelschade

Hagelschade

Twitter