Weerpraatje


Eerst regen, later buien met kans op hagel, onweer en (zware) windstoten.

Vanochtend is het aanvankelijk in vooral het binnenland nog droog. In het westen en noordwesten regent en motregent het al en in de loop van de ochtend nemen ook elders de regenkansen toe. Met temperaturen rond 10 graden is het wel vrij zacht. De wind draait naar het zuiden en trekt verder aan. Vanmiddag maken buien hun opwachting. Deze kunnen van onweer, hagel en mogelijk ook zware windstoten vergezeld gaan. In het zuiden en zuidoosten zijn uitschieters tot rond 80 km/uur mogelijk. De temperatuur schommelt eerst nog rond 10 graden, maar gaat later op de middag iets zakken. De zuidenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Vanavond en vannacht vallen er hoofdzakelijk in de kustprovincies nog enkele buien. Onweer en hagel zijn daarbij niet uitgesloten. De temperatuur zakt naar een graad of 4. De wind ruimt naar het zuidwesten en is aan de kust en op het IJsselmeer nog krachtig.
Morgen trekken in de loop van de dag opnieuw gebieden met buien ons land binnen. Plaatselijk kan het daarbij tot onweer en hagel komen. Toch kan het lokaal ook even wat opklaren en dinsdagavond verdwijnen de buien. Met maximaal een graad of 6 is het minder zacht dan de afgelopen dagen. De wind is zuidwestelijk en matig, aan zee vrij krachtig. In de middag gaat de wind tijdelijk uit het westen waaien.

Update volgt rond 15 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, 27 februari 2017, 08:55 uur

De bijna bloeiende camelia in Roelofarendsveen (bron: Aad Hogenboom).

DSC_1700

Twitter