WeerpraatjeRegionaal vrij zonnige zondag. Vanavond van het zuidwesten uit regen en (natte) sneeuw. Morgen vrij zacht weer.

Deze zondag begon koud. Op veel plaatsen kwam het tot lichte vorst: Woensdrecht zakte weg naar -1,6 en Deelen -1,7º Verder was het glad en in het noordoosten vielen nog enkele winterse buien.
Voor de rest draaide het aanvankelijk om regionaal flink wat zonneschijn (Flevoland 6 uren zon), maar in Twente en in het zuidwesten viel het wat tegen. De opkomende ‘gelaagde’ frontale bewolking (visueel een mooi schouwspel) speelde het zuidwesten al vrij snel parten. De maxima liepen, tot 16:45 uur, uiteen van 4,6º in de regio Maastricht, 5,1º op Twenthe en 7,3º in Berkhout bij Hoorn. De wind kromp naar zuidelijke richtingen.

Vanavond gaat het van het zuidwesten uit regenen, plaatselijk valt er ook natte sneeuw. De komende nacht valt in veel streken natte sneeuw, overgaand in regen. In het noordoosten kan de sneeuw blijven liggen. De minima lopen uiteen tussen 0 graden in Groningen en 3 graden in Zeeland. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. Diep in de nacht ruimt de wind in het zuidwesten des lands naar westelijke richtingen.
Maandagochtend verlaat het neerslaggebied ons land en komt de zon er nu en dan aan te pas. In het noordoosten is het vanwege een mogelijk sneeuwdek nog wel glad. Het kwik stijgt naar circa 8 graden. De matige wind waait uit het westen tot noordwesten: in het noordoosten eerst nog een zuiden- tot zuidoostenwind.

Update geplaatst om 17:05 uur

Weerman Jan Visser, Purmerend, 21 januari 2018, 17:05 uur

´Klein Giethoorn´ bij Hazerswoude aan het begin van de middag (bron: Rob Oele).

´Klein Giethoorn´ bij Hazerswoude aan het begin van de middag (bron: Rob Oele).

Eerlijk en Heerlijk Banner
// ]]>

Twitter