Weerpraatje


Voor de tigste keer uitzonderlijk zacht in ons land. Vanavond en de komende nacht op veel plaatsen regen. Maandag perioden met zon.

Wespen, bijen… ze waren vanmiddag druk doende met het verzamelen van nectar: naar buiten gelokt door een flets zonnetje en ongewoon hoge temperaturen. Op de luchthaven van Maastricht werd het zelfs 16,5º. Een landelijk datumrecord (was 16,4º in 1903 in eveneens Maastricht) maar enige relativering is wel op z’n plaats. Zo werd het op 25 november 2006 nog 18,9º in Maastricht. Dat was een landelijk decaderecord. Elders in den lande liepen de maxima uiteen tussen 10,3º op Terschelling, 13,5º in De Bilt en 15,3º in Eindhoven.

Wesp op zoek naar nectar in de Mahonia, 23 november 2014 (!). Bron: Elly van Niekerk

Wesp op zoek naar nectar in de Mahonia, 23 november 2014 (!). Bron: Elly van Niekerk

Vanavond en de komende nacht gaat het op veel plaatsen regenen en de naar west tot noordwest ruimende wind wordt aan de kust (vrij) krachtig. In de loop van de nacht trekt het regengebied naar Duitsland weg en volgen van het westen uit opklaringen. De minima lopen uiteen tussen 4 en 7 graden. De noordwestenwind neemt af tot zwak of matig.
Maandag doet de zon goede zaken en blijft het droog. In het zuidoosten zijn er in de ochtend nog enkele wolkenvelden. De maxima komen uit op 10 tot 11 graden. De wind waait zwak tot matig uit westelijke richtingen. In het zuiden waait het nauwelijks.

Weerman Jan Visser, Purmerend, 23 november, 18:56 uur

Op de foto: fraaie velden middelbare bewolking gisteren (bron: Peter de Vries).

Middelbare bewolking

Middelbare bewolking

Verkeer

Twitter

Facebook