Weerpraatje


Kans op zware tot zeer windstoten!

Vandaag is het erg onstuimig met kans op zware tot zeer zware windstoten. Landinwaarts bestaat er kans op zware windstoten tot 90 km/u, in de kustprovincies tot 100 km/u en in het noorden van het land zelfs tot 120 km/u. Verder is het half tot zwaar bewolkt en vallen enkele buien, in de loop van de middag bestaat er ook kans op hagel en onweer. Middagtemperatuur ongeveer 10°. De westenwind waait krachtig tot hard en aan zee stormachtig met in het noordwestelijk en noordelijk kustgebied kans op enige tijd storm.

Komende nacht is er een veranderlijke bewolking en vallen verspreid over het land buien met kans op hagel en onweer. De temperatuur daalt naar ongeveer 5°. De westen- tot noordwestenwind waait (vrij) krachtig en langs de kust hard. In de kustprovincies bestaat er nog altijd kans op zware windstoten tot 80 km/u.

Morgen is het wisselend bewolkt en vallen er verspreid over het land enkele buien, met kans op hagel en onweer. De temperatuur komt niet veel hoger uit dan rond 7°. De westen- tot noordwestenwind waait vrij krachtig of krachtig en langs de kust meestal hard. De zware windstoten zullen in de ochtend snel verdwijnen.

Weerman Ed Aldus, Barendrecht, 31 maart 2015, 9.00 uur

Op de foto: Een zonnige en droge maandag met in de middag in Kudelstaart toenemende sluierbewolking. De foto is gemaakt door Peter de Vries.

PeterVries

Sluierbewolking

Twitter

Facebook