Weerpraatje


Droog en perioden met zon. In het noordoosten en oosten vanmiddag niet warmer dan 3 graden.

Op deze voorlaatste dag van een uitgesproken zachte november zijn er flinke perioden met zon. Wel zijn er aanvankelijk nog velden sluierwolken aanwezig en is het noorden van het land kwetsbaar voor enkele wolkenvelden uit Noord-Duitsland. Na in het oosten minima dichtbij nul (Heino 0,7º) lopen de maxima vanmiddag uiteen tussen 3 graden in het oosten en noordoosten en 8 graden in Zeeland. De matige tot vrij krachtige oostenwind neemt in de loop van de dag langzaam af.

De nacht naar zondag verloopt grotendeels helder. Het noorden van het land heeft echter te maken met bewolking uit Duitsland. De temperatuur zakt op de meeste plaatsen tot iets onder nul: in het oosten vriest het lokaal 3 tot 4 graden. De wind waait zwak tot matig uit oostelijke richtingen.

Zondag is de zon wederom van de partij maar later op de dag neemt in het westen de bewolking toe. Het valt niet uit te sluiten dat er plaatselijk ook wat lichte regen gaat vallen. De maxima lopen uiteen van slechts +1 graad in het noordoosten tot 5 graden in de zuidelijke regio’s. De oostenwind is opnieuw zwak tot matig.

Een update volgt rond 12 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, 29 november, 07:41 uur

Op de foto: een iets brekend wolkendek gistermiddag ook in Nieuwerkerk a/d IJssel (bron: Leen de Koning)

Vrijdagmiddag boven Nieuwerkerk a/d IJssel

Vrijdagmiddag boven Nieuwerkerk a/d IJssel

Verkeer

Twitter

Facebook