Weerpraatje


Lokaal iets onder nul vanavond, morgen bewolkt en regionaal (mot)regen.

Zo bar als het gisteren was, zo mooi was het vandaag! In transparante polaire lucht deed de zon goede zaken. In het noordwestelijk kustgebied scheen de zon zowaar circa 9 uren. Wat minder zonneschijn, vanwege wolkenvelden samenhangend met een vanaf de Engelse oostkust ‘binnenlopend’ convergentielijntje, in de zuidelijke regio’s. Verder kwam het verspreid over het land onder invloed van een koude atmosferische bovenkamer tot enkele (hagel)buien. En de wind: die speelde geen grote rol meer. De maxima liepen uiteen van 7,0º op Terschelling, Nieuw Beerta en Maastricht tot 8,7º in De Bilt en Deelen.

Zonneschijn en stapelwolken in Wolvega (bron: Martin Vye).

Zonneschijn en stapelwolken in Wolvega (bron: Martin Vye).

Vanavond en de komende nacht zijn er opklaringen en daalt het kwik plaatselijk tot iets beneden het vriespunt. Tot 22 uur kwam Eelde op -1,6 en Deelen -1,8º. Lokaal kan het ook glad worden. In de nacht neemt de bewolking in het westen en noordwesten toe, maar het blijft wel droog. De wind krimpt naar het zuidwesten.
Zaterdag overdag is er over het algemeen veel bewolking en vooral het midden en noorden gaat het van tijd tot tijd regenen. De maxima lopen uiteen van 5 graden in het noordoosten tot 8 graden in het zuidwesten. De zuiden- tot zuidwestenwind wordt aan de kust in de loop van de dag krachtig tot hard.

Update geplaatst om 20:13 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, 24 februari 2017, 20″13 uur

Hagelbui vanochtend in Roodeschool (bron: Jannes Wiersema).

Vrij 24 Feb 2017 Jannes Wiersema 008 (2100 x 1180)

Twitter