Weerpraatje


Buienkans in vooral het noorden en oosten. Later vanmiddag en vanavond bredere opklaringen. Tamelijk koel.

Hoofdzakelijk in het noorden en oosten kan vanmiddag nog een enkele bui vallen. In de rest van het land blijft het op de meeste plaatsen droog en is er naast bewolking ook zonneschijn. Vrij zonnig is het in het westelijk kustgebied. Aan het einde van de middag en vanavond klaart het ook elders op. De maxima komen uit op waarden tussen 12 en 17 graden: om 12:50 uur was het op Terschelling maar 10,3 tegen 15,8º in de regio Eindhoven. De wind waait uit het noordwesten en is matig van sterkte. Vanavond een afnemende en naar west krimpende wind.

De nacht naar woensdag verloopt droog. Het weerbeeld kenmerkt zich door wolkenvelden maar er zijn ook opklaringen. De temperatuur zakt naar circa 7 graden: in streken waar het lang opklaart zijn minima rond 3 graden mogelijk. Er waait een zwakke, aan zee een matige westenwind.
Woensdag overdag is het eerst bewolkt met in het noorden kans op wat lichte regen. Later klaart het in het westen op. De middagtemperaturen lopen uiteen van 12 graden op de Waddeneilanden tot lokaal 20 in het zuidoosten. De westen- tot zuidwestenwind is matig van sterkte.

Update geplaatst om 13:07 uur; nieuwe update volgt rond 18 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, 26 mei 2015, 13:07 uur

Op de foto: donkere wolkenlucht in combinatie met zon en daardoor intensere kleuren gisteravond in het Friese Parrega aan de Trekvaart (bron: Wytske Heida).

Contrastrijke kleuren in het Friese Parrega

Contrastrijke kleuren in het Friese Parrega

Twitter

Facebook