Weerpraatje

Toch geen 10de zomerse dag op rij in Limburg. Morgen meer bewolking en vooral in de middag regen.

De Limburgse meetpunten Ell en Arcen zijn er vanmiddag niet in geslaagd om de 10de zomerse dag op rij te registreren. Het werd respectievelijk 23,9 en 24,5º. Teveel bewolking van een slepend koufront boven Duitsland was debet aan de ‘tegenvallende’ thermische resultaten. Wel een zomerse dag voor Nieuw Beerta en Eindhoven met 25,0 en 25,1º. Voor Eindhoven was het de 9de dag met 25,0º of hoger op rij.
Zonnig was het vandaag vooral in het westelijk kustgebied. In het noorden en noordoosten veroorzaakte een verzwakte (hoogte)trog, ingebed in een rug van hogedruk, nog enkele buien. Onder meer ter hoogte van Wolvega werd een hoosje waargenomen. Aan het begin van de avond waren er in velden sluierwolken mooie optische verschijnselen te zien.

De nacht naar woensdag verloopt droog en er zijn opklaringen. De temperatuur daalt naar circa 13 graden en de naar zuid krimpende wind is zwak tot matig.
Morgen wordt het wolkendek dikker en tegen en tijdens de middag gaat het van het westen uit nu en dan regenen. Meer landinwaarts krijgt de regen in de loop van de middag een buiig karakter. Verder maxima tussen 20 en 24 graden en een matige, aan de kust soms vrij krachtige zuidwestenwind.

Update geplaatst om 20:14 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, 26 juli 2016, 20:14 uur

Fraaie foto van zonneschijn en wolkenvelden op een rustige ochtend (rond 8 uur) boven het Braassemermeer (bron: Ton Wesselius).

Heel mooi vanochtend boven het Braassemermeer

Heel mooi vanochtend boven het Braassemermeer

Twitter