Weerpraatje


Regionaal eerst lage bewolking. Vanmiddag in de meeste streken zonnig weer.

Een gebied met lage bewolking bedekt vanochtend het oosten en deels zuiden van het land. De wolken breiden zich nog wat uit, maar zijn tegelijkertijd aan oplossing onderhevig.
Vanmiddag is het, op wat sluierbewolking na, weer overwegend zonnig. De middagtemperaturen lopen uiteen van rond 10 graden op de Waddeneilanden tot 16 graden in het zuiden van het land. De wind waait matig uit het noordoosten. In het zuidwestelijk kustgebied waait het soms vrij krachtig.

In de nacht naar maandag neemt in het noorden de kans op (dichte) mist en lage bewolking toe. Elders overwegend helder weer. De minima lopen uiteen van lokaal +1 graad in het noordoosten tot 5 of 6 graden aan zee. De wind is zwak, op het IJsselmeer en voor de kust matig uit het oosten tot noordoosten.
Maandagochtend gaat de mist in het noorden over in lage bewolking. Tot in de middag blijft het vervolgens grijs, terwijl elders de zon schijnt. De maxima lopen uiteen tussen 10 en 17 graden en de wind waait zwak tot matig uit het oosten.

Update volgt rond 13 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, 26 maart 2017, 09:25 uur

Zomertijd! Kees Jak zette de wekker in de stermagnolia om dit plaatje te kunnen maken.

1- jakphoto 24-3-17_3_resized

Twitter