Weerpraatje


De zwaarste buien trokken vandaag vooral over het midden van het land: met name vanochtend. De komende nacht en woensdag buien met een grote kans op onweer.

In het zuidoostelijk deel van ons land stelde de buienactiviteit vandaag weinig voor. Verder liet de zon zich nu en dan zien en dat resulteerde in maxima omstreeks 20 graden. Zo werd het op Volkel 20,6º. Ook in het Zeeuwse Westdorpe, waar eveneens amper neerslag viel, werd het 20,0º. In vooral het midden en oosten kwam het wel tot plaatselijk zware buien. Cabauw vergaarde tijdens de ochtend maar liefst 26 mm. De laagste maximumtemperatuur kwam voor rekening van Den Helder. Daar werd het slechts 17,7º. Verder was het een winderige dag met aan zee windkracht 7. De spil van het complexe lagedrukgebied bereikte in de loop van de middag Götaland (Zuid-Zweden).

Mooie opklaringen vanmiddag in Roodeschool (bron: Jannes Wiersema).

Mooie opklaringen vanmiddag in Roodeschool (bron: Jannes Wiersema).

In de nacht naar woensdag zijn er opklaringen maar ook buien die later van onweer vergezeld kunnen gaan. De minima lopen uiteen tussen 10 graden in het binnenland en 15 aan zee. Aan de kust staat een vrij krachtige westenwind.
Kou in de bovenlucht (500 hPa: -26º) staat woensdag overdag garant voor fikse buien met onweer en windstoten. Later op de middag en in de avond wordt het geleidelijk droog met nu en dan zonneschijn. De maxima blijven steken op waarden tussen 16 en 19 graden. De wind is matig en aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig uit het westen. In het noordelijk kustgebied trekt de wind aan tot hard, windkracht 7.

Update geplaatst om 21:35 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, 28 juli 2015, 21:35 uur

Voor de verwachting tot 14 dagen vooruit belt u de weerlijn van Klaas de Weerbaas op 0900-1234502

Op de foto: een vleugje zonneschijn vanochtend in Roelofarendsveen (bron: Ton Wesselius).

Roelofarendsveen

Roelofarendsveen

Twitter

Facebook