Weerpraatje


Onstuimig weer met vooral in het noorden plaatselijk vinnige buien.

Onder invloed van kleinschalige hoogtetrogjes heeft vooral het noorden en noordoosten te maken met enkele vinnige buien die van onweer en hagel vergezeld gaan. Tevens zit er veel wind in de buien. Leeuwarden rapporteerde tot 13 uur een uitschieter van 87, Terschelling 92 en Vlieland 94 km/uur.
In het zuiden en vooral zuidwesten stelt de buiigheid weinig voor. De temperatuur schommelt rond 8 graden vanmiddag. De westen- tot noordwestenwind is boven land (vrij) krachtig, aan zee hard tot stormachtig met windstoten tot rond 90 km/uur.

IJzige bovenlucht: aambeeldwolken boven Roodeschool (bron: Jannes Wiersema)

IJzige bovenlucht: aambeeldwolken boven Roodeschool (bron: Jannes Wiersema)

De nacht naar zondag verloopt droog en het klaart soms flink op. De minima komen uit tussen 4 en 7 graden. De wind neemt af tot zwak of matig uit het zuidwesten. Aan zee staat een matige tot vrij krachtige westenwind.
Zondag worden de wolken opnieuw dikker en in de middag kan er lokaal wat lichte regen vallen. De temperatuur stijgt in de middag naar 8 tot 9 graden en ‘s avonds wordt het 10-11 graden. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer wederom krachtig tot hard.

Een update volgt rond 18 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, 20 december 2014, 13:50 uur

Op de foto: fraai weer is het de laatste dagen aan de Costa Brava. Margarida Bonet maakte vrijdagochtend deze foto van de opkomende zon boven de Middellandse Zee ter hoogte van Calella de Palafrugell.

Zonsopkomst Calella de Palafrugell

Zonsopkomst Calella de Palafrugell

Verkeer

Twitter

Facebook