WeerpraatjeGoed weer aan de vooravond van de astronomische herfst. Morgen plaatselijk regen of een bui, maar in het oosten eerst zon en later op de dag in het westen opklaringen.

Aan de vooravond van de astronomische herfst (vrijdagavond om 22:02 uur staat de zon boven de evenaar) was het vandaag prima weer in ons land. Tussen een hogedrukgebied boven Duitsland en een koufront boven Engeland, liep het kwik in een zuidelijke stroming op naar lokaal circa 20 graden. Zo kwam Wijk aan Zee uit op 19,9, Woensdrecht 20,0 en Hoensbroek 20,2º. Voor het Limburgse Hoensbroek was het de 117de warme dag van 2017. De Bilt zit nog even in de wachtkamer voor de 99ste warme dag van het jaar. Daar werd het vanmiddag namelijk 18,6º. Het septemberzonnetje had vandaag wel dikwijls last van sluierwolken.

De bomen beginnen te kleuren (bron: Ton Wesselius).

De bomen beginnen te kleuren (bron: Ton Wesselius).

Vanavond en de komende nacht is er aanvankelijk weinig bewolking en lokaal ontstaan enkele mistbanken. Later in de nacht neemt de bewolking in het westen toe en tevens kan er wat lichte regen vallen. De temperatuur zakt naar een graad of 10 en de wind waait matig uit het zuidoosten.
Morgen breiden de wolken zich over het land uit en valt er soms wat regen of een bui. In het oosten schijnt echter de zon eerst nog. Vervolgens klaart het in de loop van de middag van het westen uit op en blijft het droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 17 graden in het westen tot 20 graden in het oosten. De wind is zuid tot zuidoost en matig. In de loop van de dag ruimt de wind naar het westen tot noordwesten en wordt aan de kust nu en dan vrij krachtig.

Update geplaatst om 17 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, 21 september 2017, 17 uur

Weerfoto’s graag naar info@janvissersweer.nl

Zonnig begin van deze donderdag in Roelofarendsveen (bron: Ton Wesselius).

IMG_6126

Eerlijk en Heerlijk Banner
// ]]>

Twitter