Weerpraatje


Geregeld zon maar vooral vanmiddag ook een enkele bui. Vrijdag veel bewolking en regen of buien.

De nachtelijke afkoeling is meegevallen. In Herwijnen bedroeg de minimumtemperatuur 6,1, op de luchthaven van Groningen (Eelde) 5,6º. Vanmiddag komen de maxima uit op 17 tot 19 graden.
Vanochtend was het vooral in het binnenland vrij zonnig. In het westen viel een enkele bui. Vanmiddag kunnen elders stapelwolken eveneens tot een bui uitgroeien. Er is echter ook dikwijls zonneschijn. De wind is veelal zwak tot matig uit het zuidwesten: later vanmiddag en vanavond aan de kust toenemend tot (vrij) krachtig.

In de nacht naar vrijdag zijn er wolkenvelden maar ook enkele opklaringen. In hoofdzakelijk de kustgebieden is er kans op wat regen of een bui. De minima komen uit op 9 tot 10 graden en zijn daarmee minder laag dan tijdens de afgelopen nachten. De wind krimpt naar zuid tot zuidwest en is matig, aan de kust vrij krachtig.
Vrijdag trekt het frontensysteem van een depressie bij Zuid-Noorwegen over Nederland. De passage van het systeem gaat gepaard met buien, soms vergezeld van onweer. Het kwik blijft steken op 16 tot 18 graden en de zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Een update volgt rond 18 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend 21 augustus 2014, 12:30 uur

Op de foto: mooie luchten gisteravond boven Den Helder (bron: Ilse Kootkar).

Gisteravond boven Den Helder

Gisteravond boven Den Helder

Verkeer

Twitter

Facebook