Weerpraatje


Wat een mooie nazomerdag vandaag in het westen en zuiden! Morgen eveneens fraai weer, later in het noorden kans op een lokale onweersbuie.

Vooral het westen en zuiden kunnen terugkijken op een fraaie nazomerdag met flink wat zonneschijn en tamelijk hoge temperaturen. Hoek van Holland kwam uit op maximaal 23,6 en Gilze-Rijen 23,7º. In het oosten en noordoosten nam de bewolking, samenhangend met een zwakke uitloper van het naar het noordwesten trekkende hoogtelaag op de Noordzee, toe en viel het qua zonneschijn en temperatuur dan ook duidelijk tegen. In Heino werd het niet warmer dan 19,2 en in Lauwersoog 19,0º.
De (sluier)wolken trekken geleidelijk verder naar het westen maar lossen ten dele wel op.

In de nacht naar dinsdag zijn er naast wolkenvelden ook opklaringen. Wel kan plaatselijk mist of nevel ontstaan. De minima komen uit op circa 13 graden (afgelopen nacht werd het 8,2º in Hoogeveen en Heino).
Na het optrekken van het ‘ochtendgrijs’ wordt het dinsdag in veel regio’s vrij zonnig met maxima tussen 22 en 25 graden. In de middag en avond neemt vooral in het noorden en noordoosten de kans op een bui toe. Onweer valt daarbij niet geheel uit te sluiten. Er waait een zwakke tot matige wind uit het oosten: in Zeeland een noorden- tot noordoostenwind.

Weerman Jan Visser, Purmerend, 15 september, 18:25 uur

Op de foto: fraaie zonsondergang zondagavond in het Friese Parrega (bron: Wytske Heida).

Zonsondergang in Parrega

Zonsondergang in Parrega

Verkeer

Twitter

Facebook