Weerpraatje


Mooie dag vandaag: morgen zal dat niet anders zijn.

Tijdens de afgelopen nacht is iets drogere polaire lucht tot ons land doorgedrongen. Daardoor koelde het vooral in het westen plaatselijk af tot circa 13º: Berkhout bij Hoorn meldde een minimumtemperatuur van 12,9º.
Vandaag overdag trok een zwakke frontale occlusie over Nederland. Tot regen kwam het echter vrijwel nergens: wel was het regionaal enige tijd bewolkt. Aan de achterzijde van het front klaarde het in de late middag in het westen (met dank aan een zwakke rug van hogedruk) flink op. De temperatuur bleef in Wijk aan Zee steken op 21,1º. In De Bilt werd het in de transparante polaire lucht 23,5 en in Arcen zowaar nog zomers warm namelijk 25,0º.

In de nacht naar donderdag zijn er opklaringen en daalt het kwik naar waarden tussen 11 en 15 graden. De wind is zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten.
Donderdag zijn er perioden met zon, later afgewisseld door (stapel)wolken met in de middag kans op een lokale bui. De temperatuur stijgt naar maximaal 22 tot 25 graden en er waait een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind.

Weerman Jan Visser, Purmerend, 30 juli 2014, 17:30 uur

Op de foto: prachtige wolkenlucht vanochtend vroeg boven het Braassemermeer (bron: Ton Wesselius, Roelofarendsveen).

Vanochtend boven het Braassemermeer

Vanochtend boven het Braassemermeer

Verkeer

Twitter

Facebook