Weerpraatje


Vandaag en morgen vooral tijdens de middaguren kans op buien met onweer. Kwik blijft op een aangenaam niveau ofwel plaatselijk 20º.

Tijdens de afgelopen nacht ontstond in het noorden en noordwesten plaatselijk dichte mist en Leeuwarden koelde af naar 3,0º.
Vandaag komt een zwakke vore van lagedruk tot stilstand boven het midden van het land. Onder invloed van de vore is vanochtend een enkel buitje mogelijk. Er zijn echter ook flinke opklaringen. Met het oplopen van de temperatuur neemt vanmiddag en vanavond de kans op buien toe. Onweer en hagel zijn daarbij niet uitgesloten.
De maxima bereiken waarden tussen 17 en 20 graden en er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind.

In de nacht naar donderdag kan er nog een lokale bui vallen. Verder ontstaat in streken waar het langer opklaart, plaatselijk mist. De minimumtemperatuur loopt uiteen tussen 6 en 9 graden en de wind is zwak en veranderlijk.
Donderdag een herhaling van zetten: in de ochtend geregeld zonneschijn, tijdens de middaguren ontstaan op een frontaal systeem buien met kans op hagel en onweer. De temperatuur stijgt naar 18 tot 20 graden en de wind is veranderlijk van richting en zwak tot matig van sterkte.

Een update volgt rond 13 uur!

weerman Jan Visser, Purmerend, 23 april 2014, 08:30 uur

Op de foto: Elly van Niekerk maakte gisteren in Luttenberg een foto van het Bont Zandoogje.

Bont Zandoogje

Bont Zandoogje

Verkeer

Twitter

Facebook