Pluim

De onderstaande grafiek toont de maxima (donker- en lichtrood) en minima (donkerblauw en lichtgroen) voor DE BILT op basis van uitsluitend de operationele oplossing (de ‘oper’) van het ECMWF voor de periode tot zaterdag 14 maart 2015. Het gaat hier om de runs van 3 maart, 13 uur (lichtgroen/lichtrood) en 4 maart, 01 uur (donkerrood en donkerblauw).

De tweede grafiek toont het neerslagdiagram van de operationele uitvoer. Het gaat hier om neerslag in millimeters per 6 uur voor het meetpunt De Bilt.

De derde grafiek, net onder de banner, toont het ensemblegemiddelde voor De Bilt (15-daagse: tot donderdag 19 maart 2015) ofwel het gemiddelde van alle, aan het ECMWF gelieerde oplossingen. Het ensemblegemiddelde toont de thermische ontwikkeling op de lange termijn. Bron van de grafieken is Speedwell weather.com.

Commentaar 4 maart 2015:

In grote lijnen is het de komende tijd zacht weer. Op zondag zijn maxima tot plaatselijk circa 15 graden mogelijk. Verder geringe neerslagkansen en mocht er soms wat vallen dan zal dat niet veel zijn.
Het ensemblegemiddelde laat zien dat de dagelijks gang op de lange termijn groot blijft. Veel invloed van hogedrukgebieden dus.

Operationele uitvoer ECMWF voor De Bilt, runs 3-4 maart

Operationele uitvoer ECMWF voor De Bilt, runs 3-4 maart

Neerslagdiagram oper ECMWF voor De Bilt, runs 3-4 maart

Neerslagdiagram oper ECMWF voor De Bilt, runs 3-4 maart


Ensemblegemiddelde ECMWF voor De Bilt, runs 3-4 maart

Ensemblegemiddelde ECMWF voor De Bilt, runs 3-4 maart

Pluim

Pluim

Uitleg

De groene lijnen : de 50 verstoorde verwachtingen (T639)
De rode lijn : de operationele T1279 ECMWF verwachting
De blauwe stippellijn : de onverstoorde T639 verwachting
De bruine stippellijn : het ensemble gemiddelde


Twitter

Facebook