DagjeWeg


Perioden met zon vandaag.

Er zijn vandaag flinke perioden met zon. Alleen in Brabant en Limburg komt vanochtend nog plaatselijk mist voor. Verder blijft het, op een lokaal buitje in het noorden na, droog. De temperatuur loopt op naar circa 10 graden. De wind waait zwak tot matig uit het westen tot noordwesten, geleidelijk krimpend naar west en vanavond landinwaarts zuidwest.

De komende nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. In het noorden is een enkele bui mogelijk. De minima lopen uiteen van 2 graden in het zuidoosten tot 7 graden aan de kust. De zuidwestenwind is zwak tot matig, aan de kust staat een (vrij) krachtige westenwind.
Zaterdag begint met wolkenvelden en soms nog wat zonneschijn. Tegen en tijdens de middag komen er van het noorden uit buien opzetten. In met name het noordoosten kunnen de buien vergezeld gaan van onweer en hagel: in het Waddengebied zijn windstoten rond 75 km/uur mogelijk. Het kwik komt uit op maximaal circa 9 graden. De wind is eerst zuidwest tot west, later ruimend naar west tot noordwest en toenemend tot matig of vrij krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer komt een krachtige tot harde wind te staan.

Weerman Jan Visser, Purmerend, 17 november 2017, 12 uur

website Dagjeweg.nl

Twitter