DagjeWeg


Van tijd tot tijd regen, later in het westen meest droog weer.

Vanochtend is het bewolkt met van het westen uit nu en dan regen. In het oosten is het aanvankelijk nog droog weer. Vanmiddag regent het ook in de oostelijke provincies. In het westen nemen de regenkansen geleidelijk af en later op de middag komt de zon nog even tevoorschijn. De temperatuur loopt op naar waarden omstreeks 20, in het zuidoosten 23 graden. De wind ruimt naar het zuidwesten en neemt toe tot matig, aan de kust en op het IJsselmeer tot vrij krachtig of krachtig, windkracht 5-6.

Vanavond en de komende nacht vallen er aanvankelijk in het zuidoosten enkele buien. Elders is het droog. Dieper in de nacht echter neemt, van het zuiden uit, de kans op buien met onweer toe. De temperatuur zakt naar waarden rond 15 graden. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en zwakt in het binnenland af. Aan de kust en op het IJsselmeer staat nog een matige tot vrij krachtige wind.

Vrijdag laat de zon zich nu en dan zien, maar vooral in de ochtend trekken buien met onweer over ons land naar het noordoosten. In de middag komen er meer opklaringen. De temperatuur stijgt naar een graad of 20-21. De wind is zuidwestelijk en matig, aan de kust en op het IJsselmeer toenemend tot vrij krachtig, soms krachtig.

Weerman Jan Visser, Purmerend, 17 augustus 2017, 09:55 uur

website Dagjeweg.nl

Twitter