DagjeWeg


Aanhoudend zomerweer.

Vanmiddag ontstaan er stapelwolken, maar de kans op buien is klein. Vlak aan zee is en blijft het overwegend meest zonnig weer. De middagtemperaturen lopen uiteen van 23 graden in het noordelijk kustgebied tot plaatselijk 29 of 30 graden in het oosten en zuidoosten. De wind wordt vanmiddag zwak tot matig uit richtingen tussen noord en oost; aan de kust komt een matige noordenwind te staan.

Vanavond en de komende nacht is het in het noorden opnieuw enige tijd bewolkt. In de rest van het land komen brede opklaringen voor. In opklaringsgebieden koelt het lokaal af naar een graad of 10. In het algemeen echter minima tussen 12 en 16 graden. De noordoostenwind is zwak tot matig.
Vrijdag is het opnieuw zonnig, maar in de middag vormen zich landinwaarts stapelwolken. Tot de avond blijft het droog: daarna neemt in het zuiden de kans op een lokale (onweers)bui toe. De temperatuur komt in het noordelijk kustgebied uit op 23, in het zuiden en oosten plaatselijk 30 graden. De wind krimpt geleidelijk naar noord en is zwak tot matig. In de kustgebieden is er kans op een vrij krachtige wind.

Weerman Jan Visser, Purmerend, 19 juli 2018, 11:35 uur

website Dagjeweg.nl

Twitter