DagjeWeg


Regionaal wat zon, vanavond in het noorden ijzel

Vanochtend vriest het aanvankelijk op veel plaatsen matig. Verder is het plaatselijk mistig en glad. In vooral het zuidoosten komen opklaringen voor. Vanmiddag regionaal zonneschijn, maar ook bewolking. De middagtemperaturen komen rond het vriespunt uit, maar in gebieden met hardnekkige lage bewolking en nevel blijft het 3 graden vriezen. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden.

Vanavond en vannacht kunnen wegen in het noorden lokaal glad worden door onderkoelde motregen en dus IJZEL. In het zuiden komen nog opklaringen voor, maar er is ook kans mist. De minimumtemperaturen lopen uiteen van +3 graden in het noordwestelijk kustgebied tot -7 in het zuidoosten. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.
Morgen heeft het zuiden opnieuw de beste papieren voor enige tijd zonneschijn. Elders is het overwegend bewolkt met in de ochtend kans op gladheid door lichte winterse neerslag. De middagtemperaturen komen rond het vriespunt uit. In de kustprovincies wordt het echter 2 tot 4, op de Waddeneilanden 5 graden. De wind is opnieuw veranderlijk en zwak tot matig.

Weerman Jan Visser, Purmerend, 18 januari 2017, 09:45 uur

website Dagjeweg.nl

Twitter