DagjeWeg


Zonnig en warm tot zeer warm weer dit weekeinde.

Vanmiddag verloopt zonnig en droog. De temperatuur stijgt naar circa 28 graden. Op enkele plaatsen zijn maximumtemperaturen tot 29 of 30 graden mogelijk. In het Waddengebied is het met 23 graden minder warm. De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig van sterkte.

Vanavond en de komende nacht blijft het in het noorden tamelijk helder. Boven het zuiden verschijnt meer bewolking, maar op een lokale bui na is het droog. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 13 graden in het noordoosten tot 17 graden in het zuiden. De noordoostenwind is zwak tot matig.
Zondag wordt het opnieuw warm tot zeer warm weer. De middagtemperaturen lopen uiteen van 23 graden op de Wadden tot 29 graden in het oosten. Verder blijft het in de noordelijke helft van het land droog en doet de zon goede zaken. In het zuiden kan echter ’s ochtends al een bui voorkomen. Later op de middag manifesteren zich daar flinke regen- en onweersbuien. In korte tijd kan er veel neerslag vallen: tevens is er kans op hagel windstoten. De oostenwind is zwak tot matig. In het zuiden wordt de wind in de late middag veranderlijk. Verder langs de westkust een afkoelende wind van zee.

Weerman Jan Visser, Purmerend, 26 mei 2018, 11:45 uur

website Dagjeweg.nl

Twitter