DagjeWeg


Vooral in het noordoosten kans op flinke onweersbuien vandaag.

Het is overwegend bewolkt en van het zuidoosten uit trekken vanochtend enkele buien met onweer naar het noordwesten. Vanmiddag kunnen in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel zwaardere donderbuien ontstaan. Daarbij is hagel mogelijk en lokaal valt veel neerslag (20 mm en meer) in korte tijd. Vanavond nemen de buienkansen van het zuiden uit af en klaart het bovendien war meer op.
De maximumtemperaturen lopen uiteen van 20 graden langs de westkust tot 24, lokaal 25 graden in het oosten en noordoosten. De wind is in het noordwestelijk kustgebied en op het IJsselmeer eerst nog vrij krachtig tot krachtig uit oostelijke richtingen. Elders is de wind zwak tot matig. Later ruimt de wind naar het zuidwesten en wordt vanavond aan de westkust vrij krachtig.

In de nacht naar donderdag zijn er wolkenvelden en plaatselijk valt er nog een bui. De temperatuur zakt naar een graad of 15 en de zwakke tot matige wind waait uit richtingen tussen zuid en west.
Donderdag overdag is er vrij veel bewolking. Nu en dan schijnt echter ook de zon. Verder kunnen er latere op de dag in vooral het binnenland enkele buien tot ontwikkeling komen. De temperatuur loopt op naar een graad of 21 en de westen- tot zuidwestenwind is matig, langs de westkust in de middag vrij krachtig.

Weerman Jan Visser, Purmerend, 28 juni 2017, 09:05 uur

website Dagjeweg.nl

Twitter