DagjeWeg


Met name later op de dag enkele winterse buien.

In vooral het noordoosten zijn vanochtend enkele, deels winterse buien actief. In het zuidwesten blijft het overwegend droog met nu en dan zonneschijn. Later op de middag neemt de kans op winterse buien toe en is er ook kans op gladheid. De middagtemperatuur schommelt rond 5 graden. De wind waait matig uit het westen tot zuidwesten. Aan de kust is de windsterkte vrij krachtig.

Vanavond en de komende nacht beperken de buien zich hoofdzakelijk tot het noorden en oosten van het land. Plaatselijk kan het wit worden. Elders zien we een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Het kwik zakt in het binnenland in opklaringen tot iets onder nul. Aan de kust wordt het niet kouder dan een graad of 3. Er waait een matige, langs de kust en op het IJsselmeer een vrij krachtige, soms krachtige zuidwestenwind.
Zaterdag kan er in het noorden nog een winterse bui vallen. In de rest van het land overheersen de wolkenvelden. In de zuidelijke regio’s neemt daarbij de kans op regen en natte sneeuw toe. Tijdens de middag kan het gehele zuiden met neerslag te maken krijgen. In de hogere delen van Limburg kan een sneeuwdek ontstaan. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 4. In streken waar sneeuw valt koelt het af tot iets boven nul. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten: later draaiend naar het noordwesten.

Weerman Jan Visser, Purmerend, 19 januari 2018, 10:05 uur

website Dagjeweg.nl

Twitter