Vandaag

Het wordt een weekend met twee gezichten. Vandaag een redelijke dag en op heel wat plaatsen lang droog. Morgen verloopt voor een groot deel van het land kletsnat!

Vandaag laat de zon zich slechts af en toe zien en is vooral het noorden van het land gevoelig voor een paar buien. Ook elders kan er lokaal een bui voorkomen. Met een middagtemperatuur van 16 graden is het aan de koele kant. Er waait een matige en aan zee (vrij) krachtige westenwind. In de namiddag neemt de wind in kracht af.

Vanavond en vannacht is het bewolkt met vanuit het zuidwesten af en toe regen. In het noorden valt een enkele bui. Het koelt af naar ongeveer 10 graden en vanavond neemt de zuidwestenwind af tot zwak of matig. Vannacht waait de wind zwak tot matig komt dan uit het zuidoosten.

Morgen is het bewolkt met af en toe regen. In de middag schuift een actief regengebied vanuit het zuiden over het land. De minste regen valt met 5 mm in het noorden van het land terwijl in het zuiden van het land meer dan 25 mm aan neerslag kan vallen. Door het natte weer komt de temperatuur ’s middags niet veel hoger uit dan 13 graden. Er waait een zwakke tot matige veranderlijke wind. In de loop van de middag komt de wind uit het noorden en neemt toe tot matig en aan zee tot krachtig of hard. In de avond bestaat er langs de kust kans op zware windstoten.

De dagen erna zorgt een hogedrukgebied voor een flinke weersverbetering, maar blijft het voorlopig aan de koele kant voor eind september. Maandag is het wisselend bewolkt en kan er nog een enkele bui voorkomen. Vanaf dinsdag komt de zon geleidelijk vaker tevoorschijn en blijft het overal droog. De temperatuur loopt op van 15 graden op maandag naar 19 graden op donderdag. In het zuidoosten kan het dan wellicht voor een dag 20 graden worden.

Weerman Ed Aldus, Barendrecht, 22 september 2018, 07:00 uur

Weer en natuurfoto’s kunt u mailen naar info@edaldus.nl

Dagelijks spreek ik ook een weerbericht in op de weerlijn van Klaas Karssen. Het nummer van de weerlijn is 0900-1234502.

FOTO van de dag:

Een flinke hagelbui zorge gisteren voor een deels witte wereld bij Karel Kok in Schagerbrug (NH)

20180921_171735

Comments are closed.

Twitter