Vandaag

Tropische hitte met temperaturen tot wel 32 graden!

Vandaag schijnt de zon volop en wordt het in veel regio’s tropisch heet met temperaturen tussen 30 en 32 graden. In het uiterste noorden is het met 25 tot 27 graden allemaal net wat draaglijker. De hoogste kwikstanden verwachten we in Brabant en Limburg. De zuidoostenwind neemt toe en wordt matig van kracht. Voor een frisse duik kan je terecht in zee; de zeewatertemperatuur bedraagt nog maar 14 graden. Warmer zijn de rivieren en meren met temperaturen tussen 18 en 21 graden.

Vanavond en vannacht blijft het erg zwoel met meer bewolking en bestaat er vanuit het zuidwesten kans op een lokale regen of onweersbui. De temperatuur komt niet lager uit dan 15 graden langs de kust en 19 graden in het oosten van het land. De wind neemt af en draait overal naar het zuidwesten.

Morgen zijn er perioden met zon en bestaat er voornamelijk in het oosten en zuidoosten kans op een mogelijk stevige regen, – of onweersbui. De temperatuur loopt sterk uiteen van 20 graden op de stranden, 25 graden in het midden van het land en nog een tropische 30 graden in het zuidoosten. De zwakke tot matige zuidwestenwind draait in de middag naar het westen tot noordwesten.

De dagen erna wordt het maandag in het hele land weer warmer met zonnige perioden en temperaturen tussen 25 graden in het noorden en zelfs 33 graden in het zuidoosten. Het is nog steeds niet uitgesloten dat het zuidoosten met een lokale hittegolf te maken zal krijgen. Eind van de dag zal de kans op onweersbuien gaan toenemen. Dinsdag en woensdag blijft het mooi weer met zonnige perioden en alleen op dinsdag zou er nog een bui kunnen voorkomen. Het is een stuk aangenamer met temperaturen tijdelijk dalend naar 18 tot 24 graden.

Weerman Ed Aldus, Barendrecht, 27 mei 2017, 07.00 uur

Foto’s kunt u mailen naar: info@edaldus.nl

FOTO van de dag:

Fraaie foto van vrijdagochtend toen de dag nog aangenaam begon. Op de foto is een Kroezeboom in de mistflarden te zien. Een Kroezeboom is een boom, meestal een eik, die een grens of kruispunt aangeeft. De foto is gemaakt door Raymond Lenferink. Ik weet helaas niet waar de foto is genomen.

Screenshot_2017-05-26-14-48-24

Comments are closed.

Twitter